Een Blik Talent 

Talent bezitten is mooi, talenten ontdekken in andere nog mooier!
 

Talenten, je wordt er mee geboren, maar dat betekent niet dat je je ook meteen bewust bent van je eigen talenten. Talenten zullen namelijk niet direct tot volle bloei komen, je zult deze moeten ontwikkelen zodat het je kwaliteiten worden.

Bewustwording 

Voordat je jouw talenten in kunt gaan zetten zul je je er eerst bewust van moeten worden wat jouw talenten zijn. Maar hoe doe je dat nu…? Bewust worden van je eigen talenten. Laat staan, hoe en waar ga je ze inzetten?

Het Talentenblik 

Een Blik Talent heeft hiervoor Het Talentenblik ontwikkeld. Een methode van 5 stappen om talent te ontdekken, ontwikkelen en in te zetten. Het is letterlijk,  jouw blik waar jouw talenten in gaan komen.  Het talentenblik kan ingezet worden bij 1 op 1 coaching, groepstrainingen en het talentontwikkelingsprogramma.

Wat levert het jou op? 

Maar wat levert Het Talentenblik jou nu op? Zodra jij je bewust bent van jouw talenten en ziet hoe je ze in kunt zetten, zal je een veranderingsproces gaan doormaken. Je zult bewuster worden van je eigen krachten waardoor je zelfvertrouwen zal gaan toenemen.  Je krijgt mooiere inzichten waardoor je doelgerichter keuzes zal gaan maken in je leven en de gestelde doelen kun je nu gaan behalen.

Het Talentenblik

Voordat we Het Talentenblik in gaan zetten starten we met een gratis (telefonisch) kennismakingsgesprek. Voor mij, als gevoelsmens, is het van belang dat we een klik hebben. Een proces als dit doe je niet zomaar, het vergt veel van je en soms komen daar best wat emoties bij los. Daarom is het een must dat we ons tijdens dit traject op ons gemak voelen en dat we energie krijgen van elkaar.

Het Talentenblik - Een blik talent
1. De basis; wat voor type persoon ben jij? 

Daar gebruiken wij het Mentality model van Motivaction voor. Hieruit wordt waardevolle informatie gehaald vanuit jouw levensinstelling. Hoe ga jij om met ambities, wat is jouw leefstijl, wat voor rol neem jij in de maatschappij in en hoe ga jij om met sociale relaties.

2. Bewustwording omzetten naar concrete talenten 

In gesprek met elkaar, eventueel ondersteund met opdrachten, gaan we aan de hand van de uitkomsten van stap 1, jouw talenten concreet maken. De vraag: wat zijn mijn talenten wordt in deze stap steeds concreter. Aan het einde van deze stap weet je wat jouw talenten zijn en kun je deze concreet benoemen.

3. Ambitie en carrière

Je weet nu wat jouw talenten zijn, maar hoe en waar ga je ze inzetten? We gaan in deze stap ontdekken of je tevreden bent met je huidige functie of dat we daar ook stappen in gaan zetten. We gaan handen en voeten geven aan jouw ambities en carrière.

4. De markt op

Nu we weten wat jouw talenten zijn en waar jij ze in wilt zetten, gaan we werken aan je personal brand. Een profielstuk voor op je cv en social media, een sollicitatiebrief, een elevator pitch en het oefenen van een sollicitatiegesprek komen aan bod. Wil je een nieuwe foto voor op je cv en socials? Dan gaan we dat ook regelen bij onze huisfotograaf.

5.  De laatste stap… actie!

Je blik is gevuld, actie! Alles wat je hebt geleerd ga je nu in de praktijk brengen.

Het Talentenblik gevuld
Manon de Deugd Een Blik Talent
Manon de Deugd Een Blik Talent

Even voorstellen

Ik ben Manon, zit in mijn laatste jaar als dertiger, moeder van Tygo en vrouw van Arie. Mijn roots liggen in Drenthe, maar voor de liefde ben ik in 2012 afgereisd naar het westen. 

Al heel wat jaren geleden ben ik mijn carrière gestart bij Content als intercedent. Toen zij gingen fuseren was het voor mij een mooi moment om mijn vleugels uit te slaan. Ik ben altijd mensen blijven ondersteunen bij het vinden van hun droombaan. In die jaren heb ik mijn eigen visie ontwikkeld en uiteindelijk was het een logische stap om voor mijzelf te beginnen. Make a Match, gericht op talent recruitment, werd geboren. Talent staat daar ook centraal maar dekt niet volledig de lading, daarom is Een Blik Talent ontwikkeld.

Zoals ik al zei, ik ben een gevoelsmens. Door mijn sensitieve houding en inlevingsvermogen weet ik in gesprekken altijd de benodigde diepgang te brengen. Daarnaast ben ik een betrokken, bevlogen, pragmatisch, kritisch en enthousiast mens die persoonlijke aandacht hoog in het vaandel heeft staan.

Mijn verleden heeft mij gevormd tot wie ik nu ben. 

Ook ik heb leuke en minder leuke dingen in mijn leven meegemaakt. Na een  scheiding ging ik samenwonen met mijn huidige man. Ik moest daarvoor wel even verhuizen van mijn geliefde Drenthe naar het onbekende Zuid Holland. Best een grote stap als je als familiemens je familie achter moet laten. Ik werd in 2012 moeder en kwam ik in een depressie terecht. Ik koos uiteindelijk voor mijn vrijheid en zelfstandigheid en werd ondernemer. Dat was absoluut geen makkelijk pad want ik had eigenlijk geen duidelijke missie. 

Toen mijn vader in 2016 plotseling overleed, zakte de grond onder mijn voeten weg. Ik besefte dat het leven zomaar voorbij kon zijn en ik koos voor een pad in mijn onderneming waar ik gelukkiger van werd. Make a Match werd geboren. Na het overlijden van mijn vader kwamen de eerste problemen met onze zoon. De balans tussen moeder, partner en ondernemer zijn was best een uitdaging. Uiteindelijk werd ik steeds meer moeder dan ondernemer, ik ging door het vuur voor mijn gezin maar het maakte mij niet optimaal gelukkig omdat ik mijn vrijheid als ondernemer ontzettend miste.  Door de zorgen was ik aan het eind van mijn latijn maar negeerde alle signalen en ging door. Om de liefde te vieren gingen mijn man en ik op 28 juni 2019 eindelijk trouwen. 

Eind 2019 kreeg mijn man uit het niets een hartinfarct en werd ik weer met mijn neus op de feiten gedrukt dat het leven aan een zijden draadje hangt. Begin 2020 ging het lampje bij mij uit, ik kon niet meer… Corona kwam om de hoek en zorgde ervoor dat ik niet meer mijn kop in het zand kon blijven steken en dwong mij om stil te staan bij mijn leven. Ik ben aan mijzelf gaan werken en besloot dat het roer om moest. Ik ben gaan doen waar ik altijd al van droomde, maar niet deed door mijn onzekerheid.  Een Blik Talent werd geboren!

Positiviteit

Ik sta weer vol positiviteit in het leven en geniet van de mooie dingen. Het leven blijft vol zitten met uitdagingen, ook bij jou en mij. Door kritisch te blijven kunnen we deze momenten incasseren en een plek geven. Bewust zijn van je talenten en deze inzetten op die momenten is daarbij noodzakelijk. 

gaan we ervoor?
Neem contact met mij op,
ik help je graag!

Samenwerken een blik talent