Bijzonder Talent

Stempels, labeltjes, rugzak, hokje, etiket…

Wat is nu eigenlijk Bijzonder Talent? Ik snap de vraag wel want iedereen met talent is toch eigenlijk bijzonder. Voor mij is Bijzonder Talent: de mensen die mooie talenten bezitten maar net even een extra duwtje in de rug nodig hebben. In de maatschappij wordt deze groep mensen vaak benoemd met ‘afstand tot de arbeidsmarkt’ of ‘doelgroepenregister’.

Mijn druktemakertje

Zoals jullie hebben kunnen lezen ben ik moeder, moeder van een 7 jarig druktemakertje. Naast dat hij druk is, is hij vooral een lieve, sociale en gevoelige jongen met labeltjes. Ik heb er nooit een probleem van gemaakt dat hij anders is, ook niet toen wij de eerste diagnose op papier kregen. Ieder mens is namelijk mooi met zijn of haar talenten en kwaliteiten. Is het zwaar? Dat wel, want helaas ziet niet iedereen in de maatschappij de mooie kanten van ieder mens en zijn er veel vooroordelen over mensen die niet aan het ideaal beeld voldoen.

 

Bijzonder talent Oordeel niet op labeltjes

Het is OKÉ om anders te zijn!

Tijdens mijn werk zag ik vaak genoeg dat mensen, die net buiten het profiel vielen, niet aangenomen werden om hun labeltjes. Heel vaak uit onwetendheid want er heerst best nog een taboe op het aannemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Het bemiddelen van Bijzonder Talent is daarom één van de missies van Make a Match geworden, mijn andere bedrijf dat ik in 2017 heb opgestart. Ik wil laten zien dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt heel goed kunnen functioneren binnen reguliere functies. Vaak juist beter omdat ze talenten bezitten die verder ontwikkeld zijn. 

Een Blik Talent biedt de vervolgstap omdat begeleiding van Bijzonder Talent belangrijk is. Tijdens het sollicitatiegesprek ben ik het steuntje in de rug die zorgt voor rust en vertrouwen tijdens het gesprek. Daarnaast begeleid ik de werkgever en medewerkers zodat zij leren hoe ze het Bijzondere Talent van hun nieuwe collega optimaal kunnen benutten en waarderen.

Bijzonder talent op de beste plek

Als ervaringsdeskundige, wat heb ik eigenlijk een hekel aan dit woord, weet ik als geen ander hoe moeilijk het soms is om je staande te houden in deze maatschappij. We gaan daarom op zoek naar de beste plek, welke dat is zullen we tijdens het traject gaan ontdekken.

Subsidie

Bijzonder Talent trajecten kunnen bekostigd worden vanuit PGB. Voor werkgevers zijn er vaak ook aantrekkelijke subsidiemogelijkheden om Bijzonder Talent aan te kunnen trekken. Voor mij zijn subsidies niet de basis om vanuit te werken, ik werk vanuit het Talent van de coachees. 

Quotes Bijzonder talent een blik talent

Meer informatie, vragen of opmerkingen? Neem contact met mij op, ik help je graag!