Let the game begin…

Stilte

Het is hier al even stil… Normaal was ik online vrij actief en probeerde ik meerdere keren per week iets te posten over talenten, zelfontwikkeling, autisme of hsp. Maar toen werd het opeens stil. Mijn energie was op en de inspiratie voor een post of blog was al helemaal ver te zoeken. De zorg voor mijn thuiszittende zoon werd zo zwaar dat ik zelf bijna ten onder ging. Misschien was ik al wel ten onder gegaan, maar wilde ik dat niet aan mijzelf toegeven. Ik moest op de rem trappen om niet om te vallen en om te kunnen blijven zorgen voor mijn zoon.

Prikkels

Prikkels zijn de boosdoeners voor mijn zoon. Prikkels zitten overal en komen via al je zintuigen binnen. De meeste mensen hebben een hele mooie filter zodat je niet steeds die auto door de straat hoort rijden of de koelkast hoort zoemen. Laat staan dat je steeds bewust voelt dat er een kledinglabeltje in je t-shirt zit of dat je ook nog ziet dat die auto’s steeds langsrijden. Mijn zoon heeft die filter niet, hij wordt dus echt gek van alle geluiden en indrukken die opgedaan worden. Doordat hij al jaren een masker op heeft, heeft hij nu een burn out omdat hij totaal op is gebrand.

Wij wonen in een redelijk drukke straat in Zuid Holland, hier hoor je altijd geluid en zie je altijd wat gebeuren. Als we bij mijn moeder in Drenthe zijn is het heerlijk stil. Het geritsel van de bomen of de egel in de tuin is soms het enige wat je hoort. Wij zien het gelijk in het gedrag van onze zoon. Zijn lijf is rustiger, zijn humeur is beter en de rode rood buien zijn veel minder heftig.
Mijn man en ik hadden het er weleens over… Moeten we niet naar Drenthe gaan verhuizen? Zou dat niet beter zijn? Een keuze die je niet zo 123 even maakt. Hij werkte al 24 jaar bij zijn werkgever en was van plan om daar nog wel even te blijven…

Oma

Op een dag zei mijn zoon: Mama, ik wil bij oma Lya wonen, daar ben ik veel rustiger in mijn hoofd… Ik heb direct de makelaar gebeld en nu staat het te koop bord in de tuin. Voor het verhaal klinkt het leuk, maar in werkelijkheid ging er natuurlijk wel iets langer overheen 😉

Verhuizen

Mijn man heeft inmiddels ontslag genomen en een leuke nieuwe baan in Groningen gevonden. De verhuiswagen rijdt binnenkort voor om onze spullen naar Drenthe te brengen. We gaan terug naar mijn roots, we gaan mijn ouderlijke huis in Roden kopen. Mijn moeder wil graag dat onze zoon in een vertrouwde omgeving komt te wonen en zij heeft besloten om haar huis aan ons te verkopen. Hoe lief en bijzonder is dat!
Het feit dat we naar Drenthe gaan geeft mij al meer rust, alhoewel je huis verkoop klaar maken niet echt ontspannend is… Ga na dit avontuur dus ook nooit meer verhuizen!

Talenten

Een Blik Talent komt weer dichterbij met heel veel mooie plannen. Een hele tijd geleden had ik al een hintje weg gegeven maar dat plan ga ik weer lekker oppakken. Let the games begin 😉
Er zitten nog veel meer ideeën in mijn blik dus ik hoef mij niet te gaan vervelen… Ik zal nog niet direct op volle sterkte kunnen gaan knallen want de zorg voor mijn zoon zal er ook zijn, maar mijn lieve moedertje zal mij wat meer kunnen gaan ondersteunen.

Mijn vertrek uit Zuid Holland betekent geen afscheid want in deze mooie digitale wereld is de 3 uur auto rijden veel dichterbij dan je denkt…