Ik ging het doen zei ik… En ik ben het gaan doen!

Maart 2020

We volgen de persconferentie van Mark Rutte over corona. De boel gaat op slot vertelt hij, we moeten thuis blijven en oppassen voor corona. Opeens mogen we niets meer en de restrictie is binnen blijven. We moeten oppassen voor de ouderen en risicopatiënten, aangezien mijn man herstellende is van een hartinfarct breekt voor ons een spannende tijd aan.

Ik ben iemand die altijd door blijft gaan. Aan de ene kant een hele mooie eigenschap want ik verzin altijd wel iets om te doen. Aan de andere kant is het ook heel handig als vlucht want zo hoef je niet na te denken over dingen waar je niet over na wilt denken. De laatste jaren waren best zwaar voor huize De Deugd. De zorg voor onze zoon was soms erg zwaar en dat zorgde er ook voor dat ik en mijn man best langs elkaar heen leefden… We communiceerden veel over onze zoon maar weinig over onszelf en wat wij belangrijk vonden in het leven. Erg logisch allemaal want onze zoon is natuurlijk nummer 1. Wat er wel gebeurt is dat je jezelf langzaam verliest, wat zijn onze drijfveren in het leven…

Door corona zaten we thuis, omdat mijn man dus risicopatiënt is bleven we ook echt thuis en kwam ik alleen in de supermarkt en gingen we dagelijks onze hond uitlaten op de dam, een afgelegen stuk gras waar we niemand in de buurt hoefden toe te laten.

Maar wat wil IK nu eigenlijk…

Maar goed, je gaat dan dus ook meer praten en nadenken over “het leven”. Waar sta je, wat wil je en hoe kom je daar… Ik had best nog veel ambities met Make a Match, mijn andere bedrijf. Door de zorg voor onze zoon waren die ambities alleen een beetje in de ijskast beland. Ik kon niet meer wegrennen en dwong mijzelf nu echt eens onder ogen te komen wat IK wilde. Ik zal jullie de details besparen maar het was best heftig om alles eens onder ogen te komen.

Dan ga je dus nadenken. Nadenken over mijn ambities en waar ik blij van word, waar ik wil staan in het leven. Ik deed al veel met talenten maar eigenlijk haalde ik er niet uit wat ik echt wilde doen. Toen ik met Make a Match begon had ik een heel plan bedacht wat ik allemaal wilde met talenten. Zoals gezegd, die lijst lag inmiddels in de ijskast.

Ik ben gaan krabbelen op papier, gaan tikken achter de laptop en gaan brainstormen met mijn man. Ik heb al mijn onzekerheid overboord gegooid, nou ja bijna alles, en ben gaan uitwerken waar ik nu echt blij van word. Ik ben gaan opschrijven waar mijn talenten optimaal benut kunnen worden en hoe ik daar anderen blij mee kan maken. 

Een Blik Talent kwam op papier te staan…

En nu, een paar maanden verder en het concept staat. De prachtige website is online, Het Talentenblik is helemaal klaar voor gebruik en de trainingen zijn uitgewerkt.

Maar waar ik nog trotser op ben, de oude Manon is weer terug. Ik bruis van de energie, zit weer lekker in mijn vel en ben bovenal weer vrolijk. Er zullen altijd valkuilen blijven en er zullen nog steeds zware momenten zijn, maar ik kan ze aan. Ik heb mijn grenzen opnieuw vast gesteld en weet wanneer ik “nee” moet zeggen en voor mijzelf moet kiezen.

Ik ga met al mijn enthousiasme, doorzettingsvermogen en al mijn andere talenten heel veel mensen helpen bij Een Blik Talent. Ik heb er zijn in!

Zullen we daar op proosten?

Proost een blik talent