Hoe maak je een goed cv…

Het cv…

Bijna iedereen heeft wel een cv, misschien al jaren oud, maar ergens onder een laagje (digitaal) stof ligt hij te wachten om misschien nog weleens verstuurd te mogen worden.

Onder de loep

Eén van de stappen in Het Talentenblik is het onder de loep nemen van het cv. Gelukkig kom ik heel veel cv’s tegen die hartstikke goed zijn opgezet maar helaas kom ik ook veel cv’s onder ogen die een opfrisbeurt mogen gebruiken. Hartstikke logisch want het maken va een cv is best lastig en wordt vaak toch wat gebagatelliseerd. Bij de meeste opleidingen wordt het niet meegenomen en het maken van een goed cv is toch echt wel een vak apart.

Goed om te weten, een cv wordt doorgaans binnen 6 seconden gescreend door een recruiter. Tel maar eens tot 6 als je jouw cv voor je neus hebt liggen. Need I say more? Hij moet dus krachtig en overzichtelijk zijn.

Cv tips

Ik geef je graag alvast een aantal tips om je eigen cv onder de loep te nemen.
– Schrijf een krachtig en kort profielstukje van ongeveer 4 regels. Hierin vertel je wie je bent en wat dus jouw talenten zijn;
– Zet de belangrijkste informatie boven aan. Blink jij uit in de functies die je hebt uitgevoerd, dan begin je daarmee. Zijn opleidingen belangrijk voor de functie waarop je solliciteert en zijn die relevant, dan zet je die boven je werkervaring;
– Houd je cv kort en bondig, kijk kritisch of alle informatie die erop staat nodig is;
– Mensen houden van invullen, heb je een gat op je cv dan vult een ander graag voor je in waarom dat gat erop staat. Schrijf je cv en kijk vervolgens vanuit de ogen van de recruiter hoe jouw cv geïnterpreteerd kan worden. Vind je dit lastig, laat hem dan eens aan iemand anders lezen want je hebt zelf vaak een blinde vlek;
– Maak je cv overzichtelijk door duidelijke kopjes te gebruiken;
– Houd rekening met je brand, daarover heb ik in mijn vorige blog al meer over vertelt. Wie ben jij en wat wil jij uitstralen, dat moet je vertalen naar je cv zodat dat gevoel ook overkomt bij diegene die jouw cv leest.

Wil je meer tips?

Er valt natuurlijk nog veel meer te vertellen over hoe je een goed cv maakt. Wil jij meer weten of loop jij vast met het maken van jouw cv? Ik help je graag! Neem dan eens contact met mij op en we gaan samen aan de slag om een cv op te stellen waarmee jij de arbeidsmarkt gaat veroveren.