Feel jij je blue…?

Blue

Feeling Blue staat voor neerslachtig, somber en depri. Deze term is de basis van Blauwe Maandag, want dat is het vandaag. Blauwe Maandag zou de meest deprimerende dag van het jaar moeten zijn. Ik vind het eigenlijk allemaal een beetje onzin. Want natuurlijk voel je je vandaag niet somberder dan vorige week omdat het vandaag Blauwe Maandag is. Mindset kan echter wel een hoop met ons doen, zolang genoeg mensen tegen je zeggen dat je vandaag toch echt wat somberder oogt dan ga je het zelf ook geloven.

Mijn depressiviteit

Depressie… Ken jij iemand met een depressie of iemand die een depressie heeft gehad? Er heerst nog steeds een heel groot taboe op het praten over een depressie, dus misschien is er wel iemand in je omgeving met een depressie waarvan je het helemaal niet weet.
Hoezeer ik altijd aanmoedig om open te zijn over je gevoel en dat je mag zijn wie je bent praat ik ook niet makkelijk over depressiviteit. Mijn eigen depressiviteit.

Laatste euro

De zorgen voor onze zoon zijn pittig, laten we maar gewoon zeggen mega zwaar en af en toe niet te doen. We weten al heel wat jaren dat hij een vorm van autisme heeft maar sinds hij thuis zit sinds september 2020 nemen de zorgen alleen maar toe. Naast zijn autisme heeft hij heel erg last van zijn angsten en daarbovenop een zware burn out. Een heel pretpakket en zijn herstel staat nu op nummer 1. Mijn leven staat on hold want alle energie die ik heb gaat naar mijn zoon toe. Ik ben namelijk een zorgzaam persoon, ik sta altijd voor iedereen klaar en geef mijn laatste euro nog weg aan iemand die het harder kan gebruiken. Nee zeggen vind ik lastig met als gevolg dat je over je grenzen heen gaat en uiteindelijk ben je op. Compleet op!

Vooroordelen in mijn hoofd

Mijn bedrijf, Een Blik Talent, staat al een lange tijd stil. Ik durfde dat niet aan de grote klok te hangen want wat zullen mensen wel niet van mij denken. Tjah mijn perfectionisme, controle drang en onzekerheid dragen ook niet heel erg bij aan een positieve mindset als je niet lekker in je vel zit.
Ik was bang dat mensen mij zouden vergeten en opdrachtgevers mij niet meer serieus zouden nemen. En wat ik net zei over die mindset, zolang je het maar vaak genoeg tegen jezelf zegt ga je het ook gewoon geloven.

Coming out

Blauwe Maandag is voor mij een soort van coming out day. Ik vertel de wereld dat ik last heb van een depressie en dat dat niet betekent dat ik zielig, stom, waardeloos of niet meer waardevol ben. Niemand met een depressie is dat namelijk! Laten we het ombuigen, het is juist waardevol wat mij is overkomen. Al mijn ervaringen van de afgelopen tijd neem ik mee in mijn rugzakje wat mij juist een waardevoller en sterker mens maakt!

Afstoffen

Vorige week ben ik gestart met een heel mooi coachingstraject om Een Blik Talent weer af te stoffen. En natuurlijk ook mijzelf! We gaan Een Blik Talent onder de loep nemen en bepalen wat ik nou echt wil, waar ik blij van word in het leven en waar mijn talenten liggen. Ik kan namelijk heel goed de talenten van een ander boven water halen maar mijn eigen talenten vind ik lastig te benoemen.

I’ll be back

Manon komt terug, sterker dan ooit! Met nog meer enthousiasme en passie, focus op wat ik wil en waar ik blij van word. En een super mooi bedrijf waarmee ik mensen verder kan helpen binnen hun carrière en persoonlijke ontwikkeling.