De challenge…

Blog tijd

Vorige week was het weer tijd om een blog te tikken. Het onderwerp was bedacht en ik kroop achter mijn laptop om alles wat in mijn hoofd zat op papier te krijgen. Error, blokkade, BLIEB BLIEB, het ging niet. Wat typen en verwijderen, weer een helder moment en toch weer verwijderen. Nadat ik gefrustreerd achter mijn laptop zat en inmiddels minstens 10 keer opnieuw was begonnen, heb ik besloten om te stoppen. Dit ging niet werken. Mevrouwtje ongeduld als ik ben, was daar natuurlijk niet zo blij mee want wat in mijn hoofd zit, zit niet in mijn kont.

De challenge

Dit was zondag… Maandag begon ik uitgeslapen en al aan een ontzettend leuke challenge op LinkedIn over Social Selling. Social Selling is het proces om klanten aan je te binden via social media, een heel leuke thema in deze digitale wereld. Om goed te kunnen verkopen moet je natuurlijk weten wat je doelgroep is, hoe je die bereikt maar ook wat jouw eigen Personal Brand is.

Stof

De challenge deed bij mij best wat stof doen opwaaien. In mijn hoofd heb ik alles zitten; wat wil ik met Een Blik Talent, wie is mijn klant, waar wil ik naartoe etc etc etc. Maar ja, dan moet je het opeens op papier gaan zetten. Slik… ik kreeg bijna diezelfde error als toen ik aan mijn blog begon. Oké, ik heb mijzelf bij de kladden gepakt en ben ervoor gaan zitten. Heel eerlijk, het was best confronterend. Wat ik zo goed in mijn hoofd had zitten, bleek toch niet zo goed te staan op papier.
Samengevat, het heeft mij even wakker geschut, het heeft mij op scherp gezet om weer goed na te denken wat ik wil, hoe ik het wil, waarom ik dit wil maar vooral waar ik voor sta.

Twijfelen

Even terug naar die blog van vorige week, het thema was: het gras is altijd groener bij een ander dan bij jezelf. Er kwam iets in voor dat mensen heel vaak aan zichzelf twijfelen omdat ze zichzelf vergelijken met anderen. Ik wilde koppeling maken naar mijzelf en vertellen over mijn eigen onzekerheid om vervolgens bij talenten uit te komen. Het werd een niet samenhangend verhaal met een hoog sentimentele waarde die totaal niet interessant was voor ander. En ja, dan hoor ik jullie denken, fijn dat je die niet gepost hebt…

Mijn talenten

Maar nu ik dus deze challenge doe, moet ik ook over mijn eigen talenten nadenken, want dat is tenslotte mijn Personal Brand. Ik weet heus wel wat mijn talenten zijn, denk ik althans… Onzekerheid is er in ieder geval 1 van. Ik moest aan mensen uit mijn netwerk vragen hoe zij mij zien. Oeps, moet ik dit echt doen? Ga ik dit ook echt doen? Slik, wederom error. Nee, dit ga ik echt niet doen! Wie wil dit nu voor mij doen en mensen zullen het wel raar vinden dat ik dit aan hun vraag. Ik denk namelijk een hoop af en vul voor mensen in. Oké, dat is dus blijkbaar ook een talent van mij, alleen niet het allerbeste talent misschien.

Resultaten

Ik moest dus over een giga drempel heen om mensen naar mijn talenten te gaan vragen. Hoe moeilijk ik het ook vond, ik heb het gedaan. En wat was het leuk! Ik groeide want ik hoorde eindelijk eens van een ander wat mensen in mij waarderen. Normaal help ik anderen met talenten ontdekken, inzetten en ontwikkelen. Het resultaat is dat mensen gaan stralen, groeien en zichzelf weer zien als waardevol mens. Bedrijven zijn blij omdat ze anders kijken naar hun mensen en hoe ze die in hun kracht kunnen zetten en dat er een waardevol plan ligt om talent aan hun organisatie te binden.

In mijn kracht zetten

En nu, nu heb ik mijzelf eens in mijn kracht gezet. Willen jullie weten wat er over mij gezegd is? Ik ga ze hier gewoon schaamteloos delen: bevlogen, betrokken, aanstekelijk enthousiast, ondernemend, creatief, empatisch, communicatief sterk, sociaal en een ontzettende doorzetter.
Mijn gevoel laat mij soms weleens in de steek omdat ik teveel nadenk en invul, maar nu heb ik naar mijn gevoel geluisterd om het toch te doen. En dat ga ik vaker doen! Jullie ook?

En nu jij!

Kan ik jou helpen om jullie in je kracht te zetten? Weer te laten stralen? Of een waardevol plan te hebben om talent aan je te binden?

Neem eens contact met mij op en we gaan samen aan de slag.

manon@eenbliktalent.nl ~ 06 – 52 59 40 35